Отлични перспективи пред износа на череши открива нов анализ на ИнтелиАгро

16. June 2019.

 

 

 

Глобалният пазар ще расте с бързи темпове в следващите пет години движен от нарастващо търсене в Азия

 

Истински бум преживява търговията с пресни череши в света, като е нараснала с над 70% в обем и с над 93% в стойност за периода 2014-2018 г. Нарастващата покупателна способност на все по-големи части от населението в Азия и гладът за прясна продукция прави този пазар особено атрактивен. От това се възползва най-вече Чили, но големите производители от Южна Европа също търсят път към Далечния Изток. Разместването на пазарните пластове ще създаде много нови възможности за експорт и в Европа, а благоприятните перспективи ще се запазят и занапред.

На този фон България все още остава встрани от активно търгуващите държави. Дори в момента страната ни има значителен нереализиран търговски потенциал, показват данните от анализа за ИнтелиАгро. Страната има огромен потенциал за развиване на експортно ориентиран бизнес, а високите цени на продукцията ще създадат условия за преодоляване на проблемите с работната ръка. 

Само от „Външни пазари за пресни череши – 2019“ на ИнтелиАгро можете да научите какви са перспективите пред търговията със сладкия плод, къде са платежоспособните консуматори, кои са най-подходящите пазарни прозорци за износ и още много, вкл. и контакти на потенциални търговски партньори.

Проучването е особено подходящо както за настоящи земеделски производители, така и за търговци, инвеститори, консултанти, финансови съветници и др.

Резюме на проучването с примерни графики можете да свалите от прикачения към тази публикация файл.

Пълното проучване можете да поръчате на office@inteliagro.bg или на 0899 911 597.

Свързани статии

Рестарт за българското овощарство

21. януари 2020.

Износът на български плодове и зеленчуци

22. февруари 2019.

Правителството се изсмя в лицето на малките фермери

15. април 2020.

Повече български храни в супермаркетите или повече празни щандове?

09. април 2020.